1 MAYIS KUTLU OLSUN
Tarih : 30/04/2015

1 MAYIS KUTLU OLSUN

Emekçinin Dayanışma Günü olarak belirlenen 1 Mayıs, Türk-İş önderliğinde üye sendikalar ve tüm emekçilerin katılımı ile bu yıl madencilerimizin şehri Zonguldak merkez olmak üzere yurt genelindeki il ve ilçelerde coşku ile kutlanacak.

Emekçilerin ihmallerle canlarından olduğu, yasal haklarını kullanarak hak arama mücadelesi verenlerin sert uygulamalarla sindirildiği günleri yaşamaktayız.

1 Mayıs yıllar boyu emekçilerin ortak iradesini yansıtan,  siyasal ve toplumsal mücadelenin  simgesi olmuştur.

İşsizlerin iş bulma umudunun gün geçtikçe azaldığı, işçilerin örgütlenmesine sıcak bakılmadığı, taşeronlaşma ve kayıt dışı çalışmaların yasal hale getirildiği, özel istihdam büroları aracılığı ile emek simsarlığı yapıldığı, kıdem tazminatına göz dikildiği bir dönemden geçiyoruz.

TEKSİF SENDİKASI dün olduğu gibi bundan sonra da işçi hak ve özgürlüklerini tanımayan, emeği hor gören   zihniyete sahip her kesimle   mücadelesini sürdürmüş ve sürdürmeye kararlıdır.

Tüm ezilenlerin, hakkı yenilenlerin, hukuku çiğnenenlerin, mücadele günü olan 1 Mayıs; eşit, özgür, adaletli ve demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşamak isteyen toplumun haklı sesidir.

Bu 1 Mayısta emekçilerin  hak ve hukuk arayan gür sesleri  ülke genelinde yükselecektir.Bu sese kulak vermek bu ortamda adeta bir vatan borcudur.

Bu sesin daha gür çıkması için 1 Mayıs 2015 Cuma günü ülkenin dört bir yanında meydanlarda  el ele,  omuz omuza  olacağız.

Yaşasın 1 Mayıs !

Birlik, mücadele ve dayanışma günü tüm emekçilere ve yurdumuz insanlarına  kutlu olsun.

 

 

TEKSİF BASIN BÜROSU

 

 

 

 

Foto Galeri
1 Mayıs Kutlamalarımız
1. 2. [»] [»»]